ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

هر چند متولیان سازمان های بیمه ای استان از وجود زیر ساخت ها و حتی اجرایی شدن نسخه نویسی الکترونیک سخن می گویند، اما پزشکان استان کردستان طی نامه ای با امضای ده ها پزشک در استان معتقد هستند که زیر ساخت لازم برای اجرای این طرح چندان آماده نیست.

سال قبل بود که وزیر بهداشت و اعضای شورای عالی بیمه در یک جلسه اضطراری، دستورالعمل‌های اجرایی طرح نسخه‌نویسی الکترونیک را به همه دستگاه‌های مرتبط ابلاغ کردند و در نهایت پس از آزمون و خطاهای فراوان کلید آغاز اجرای این طرح در میانه شیوع کرونا در سراسر کشور زده شد.

اگرچه در قانون بودجه سال 99 و برنامه ششم توسعه نسبت به اجرای طرح نسخه‌نویسی الکترونیک به صراحت تأکید شده است اما شیوع ویروس کرونا موجب شد مسئولان نظام سلامت کشور اجرای این طرح را در اولویت کارشان قرار دهند و با گذشت  چندین ماه و نیاز شدید کشور به پرونده الکترونیک سلامت و نسخه‌نویسی الکترونیک این طرح رقم خورد تا بدین ترتیب مراجعه بیماران به مراکز درمانی و افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا به حداقل ممکن برسد.

هر چند بسیاری از پزشکان از ابتدای شروع این طرح در استان کردستان معتقدبودند که چنانچه طرح نسخه‌نویسی الکترونیک بدرستی اجرا شود در درجه اول از فروش بدون نسخه دارو جلوگیری می‌شود در واقع پزشک موظف است دارو به مقدار نیاز بیمار تجویز کند و داروی اضافی در نسخ ننویسد. از طرفی سازمان‌های بیمه گر نیز می‌توانند تجویزهای غیر ضرور و زیاد دارو را در نسخه‌های پزشکان کنترل کنند، اما حال بسیاری از پزشکان کُردستان به این نسخه پیچی الکترونیکی اعتراض دارند و طی نامه ای خواستار رفع مشکلات این بستر شدند.

 

پزشکان دچار علافی شده اند

دکتر جمال الدین حسن زاده متخصص پوست در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: حدود یک سال بود که سازمان تامین اجتماعی طرح نسخه نویسی الکترونیکی در استان کردستان را راه اندازی کرد در حالی که به هیچ عنوان زیر ساخت های آن آماده نبود و به طوری پزشکان دچار علافی شده بودند و بارها و بارها ایرادات خود را عنوان کردیم اما هر بار پیشرفت چندانی در بحث نرم افزاری این سایت ایجاد نشد.

وی گفت: مشکل اصلی پزشکان به هنگام تولید نسخه الکترونیک کندی و قطعی های مکرر سامانه بوده که علی رغم اینکه هر بار مسئولین اعلام می دارند که به روزرسانی و رفع ایرادات ان انجام شده است اما متاسفانه هیچ نوع اقدام مثبتی در این راستا مشاهده نشده است.

وی گفت: حدود 50 نفر از پزشکان طرف قراداد که به این نسخه الکترونیکی وصل بودند عملا به دفتر رسیدگی به اسناد پزشکی شکواییه نوشتند و خواستار رفع مشکلات این حوزه شدند چرا که تمامی این سایت از بحث نوشتن نسخه تا بسیاری از موارد دیگر پر از مشکلات ریز و درشت است که حتی یک برنامه نویسی اساسی برای آن تعریف نشده است.
وی بر لزوم برطرف کردن هر چه سریعتر کندی و قطعی های سامانه نخسه الکترونیک تاکید کرد و افزود: اگر تا اول آبان ماه مشکلات این سایت ها رفع نگردد پزشکان طرف قرارداد تا سازمان تاکمین اجتماعی همکاری با این سازمان را نخواهند داشت.

 

نارضایتی جدی پزشکان و بیماران از نسخه نویسی الکترونیکی
سایر پزشکان استان کردستان هم در این نامه اعلام داشته اند؛ در پی ناکارآمدی نظام نسخه نویسی الکترونیکی در استان کردستان و نارضایتی جدی پزشکان و بیماران، تعداد زیادی از پزشکان این استان خواستار قطع همکاری با سازمان تامین اجتماعی شده‌اند.
در این نامه آمده است؛
همانگونه که استحضار دارید از ابتدای طرح نسخه نویسی الکترونیکی که بصورت پایلوت در استان کردستان به اجرا گذاشته شد ،عمده  پزشکان این استان علی رغم شرایط ویژه سخت اجتماعی و اقتصادی و بخصوص وضعیت ایجاد شده دراثر کرونا در این استان ،نهایت همکاری را در اجرای آن داشته اند.

اما متاسفانه  ایرادات متعدد و فراوانی که در نرم افزار ،سایت و نیز بسترهای الکترونیکی طرح مذکور وجود داشته ، موجب بروز مشکلات و گرفتاریهای متعدد ، اتلاف وقت پزشکان، سرگردانی و نارضایتی جدی  بیماران گشته است به شکلی که با کمال تاسف حتی در موارد متعددی موجب تقابل بیماران با پزشکان و در نهایت سلب اعتماد بیماران شده است.

این در حالیست که طی چند ماه اجرای طرح بارها پزشکان این استان اشکالات  طرح مذکور را بازتاب داده و در انتظار برطرف شدن آن مانده اند اما متاسفانه نه تنها هیچگونه اقدامی در جهت رفع آن  صورت نگرفته است بلکه حتی هیچ پاسخی و حتی عکس العملی از سوی سازمان تامین اجتماعی مشاهده نشده است، موضوعی که به هیچ عنوان در یک سیستم مدیریتی کارآمد  و نظام پاسخگو مورد انتظار نیست.

اینجانبان پزشکان امضا کننده این نامه اعلام میداریم در صورت ادامه این شرایط امکان ادامه همکاری با طرح مذکور را از ابتدای آبان ماه ۹۹ نخواهیم داشت.بدیهی است در صورت لغو قرارداد،پزشکان مسئولیتی در قبال  تجویز دارو و خدمات بصورت الکترونیکی نخواهند داشت و پاسخگویی در برابر مشکلات بوجود آمده برعهده ایشان نخواهد بود.

 

 

در همین رابطه:

۳۰۰ داروی گرانقیمت از طریق نسخه الکترونیک عرضه می‌شود
مدیر درمان تامین اجتماعی استان سمنان در گفتگوی تلفنی با برنامه رادیویی بی‌واسطه توضیحاتی را در خصوص اجرای طرح نسخه الکترونیک در مراکز طرف قرارداد با سازمان ارائه کرد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی، سیدمجتبی اکرم اظهار داشت: سازمان تامین اجتماعی در اجرای سیاست کلان کشور با هدف استقرار دولت الکترونیک، طرح نسخه الکترونیک را در دست اجرا دارد.

وی با اشاره به‌عدم نیاز به همراه داشتن دفترچه درمانی در صورت اجرا شدن طرح در مراکز طرف قرارداد با سازمان اظهار داشت: با اجرای طرح نسخه الکترونیک ضمن کنترل مصارف غیرضرور دارویی، امکان مشاهده تداخل و حساسیت‌های دارویی وجود داشته و همچنین با جلوگیری از کاهش اشتباهات ناشی از نسخه خوانی زمینه دریافت یک یا چند قلم دارو از چند داروخانه مختلف فراهم خواهد شد.

وی در ادامه به هزینه چاپ دفاتر درمانی توسط سازمان اشاره کرد و گفت: با اجرای این طرح سالانه ۲۰ میلیارد تومان در زمینه هزینه سازمان جهت چاپ دفتر صرفه جویی می‌شود.

وی در تشریح اقدامات صورت گرفته توسط مدیریت درمان بیان داشت: تاکنون چندین جلسه و برنامه توجیهی برای پزشکان و همچنین منشی آن‌ها بصورت جداگانه برگزار شده و حتی در مواردی هم با مراجعه به مطب‌ها آموزش حضوری ارائه شده است.

وی مزایای اجرای این طرح را هم به نفع بیمه شده و هم به نفع سازمان دانست و افزود: با ارسال نسخ بصورت الکترونیکی توسط پزشکان ۸۰ درصد صورتحساب و با داشتن امضاء دیجیتال ۹۵ درصد سهم سازمان تا پایان همان روز به حساب آن‌ها واریز خواهد شد.

مدیر درمان تامین اجتماعی استان سمنان حذف درج تاریخ اعتبار از دفاتر درمانی را اقدامی موثر در کاهش میزان مراجعات بیمه شدگان به کارگزاری‌ها عنوان کرد و گفت: بیمه‌شدگان می‌توانند با کد دستوری #۱۴۲۰*۴* از طریق تلفن همراه از وضعیت برخورداری خود از استحقاق درمان مطلع شوند.

وی افزود: بیش از ۸۰ درصد هزینه دارویی کشور صرف ۲۰ درصد از داروهای خاص شده و در آینده‌ای نزدیک بیش از ۳۰۰ قلم داروی گرانقیمت نیز فقط از طریق نسخه الکترونیک قابل عرضه است.

وی ادامه داد: با توجه به هزینه بالای تهیه دارو بصورت آزاد انعقاد قرارداد پزشکان با سازمان زمینه تامین داروی مورد نیاز بیمه شدگان را بصورت بیمه‌ای فراهم خواهد کرد.

مدیر درمان تامین اجتماعی استان سمنان با پاسخ گویی به تماس‌های تلفنی و پیامک‌های بیمه شدگان در موضوع کمبود ارائه خدمات تخصصی در مراکز درمانی تامین اجتماعی استان سمنان گفت: گسترش خدمات تخصصی در برخی مراکز درمانی تامین اجتماعی در سطح استان نیازمند همکاری بیشتر دانشگاه علوم پزشکی سمنان است.

 

 

در همین رابطه:

پزشکان با نسخه‌نویسی الکترونیک زودتر مطالبات خود را دریافت می‌کنند
مدیرکل بیمه سلامت استان همدان گفت: مراکزی که نسخه نویسی الکترونیک دارند زودتر مطالبات خود را دریافت می‌کنند.

پزشکان با نسخه‌نویسی الکترونیک زودتر مطالبات خود را دریافت می‌کنند
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، سعید فرجی ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به هفته «بیمه سلامت» از سوم تا نهم آبان ماه اظهار کرد: این مناسبت به دلیل تصویب قانون بیمه سلامت همگانی خدمات درمانی از سال ۷۳ شکل گرفته است.

وی با بیان این هفته فرصت مغتنمی است تا علاوه بر کمک به بهبود ارتقای سلامت جامعه، خدمات حوزه سلامت نیز معرفی شود گفت: روز اول هفته سلامت، «بیمه سلامت، پوشش بیمه سلامت همگانی و حفاظت بیمه‌شدگان»، روز دوم «بیمه سلامت، کرونا و حمایت بیمه‌ای»، روز سوم «بیمه سلامت، سازمان الکترونیک و هوشمندسازی»، روز چهارم «بیمه سلامت، پزشک خانواده و نظام ارجاع»، روز پنجم «بیمه سلامت، پیشگیری، فرهنگسازی و آموزش»، روز ششم «بیمه سلامت، تجمیع منابع و خرید راهبردی» و روز هفتم «بیمه سلامت، مشارک‌ های اجتماعی و تکریم شرکای کاری» نامگذاری شده است.

مدیرکل بیمه سلامت استان همدان با اشاره به اینکه متاسفانه بیماری کرونا شرایط خاصی را در جهان ایجاد کرده و به عنوان یک چالش برای مردم مطرح شده است گفت: سازمان بیمه سلامت افرادی را که فاقد پوشش بیمه‌ای هستند را به راحتی زیرپوشش بیمه‌ای قرار می‌دهد و اینکه فردی توان مالی نداشته باشد از طریق برگزاری آزمون وسع و قرار گرفتن در دهک‌های پایین جامعه رایگان حمایت می‌کند.

وی بیان کرد: آزمون وسع بیماران مبتلا به کرونا کمتر از ۲۴ ساعت انجام می‌شود و اگر افرادی توانایی مالی نداشته باشند به سرعت می‌توانند از خدمات رایگان بیمه سلامت برخوردار شوند و سایر بیماران نیز در صورت توانایی با پرداخت هزینه‌ای می‌توانند از خدمات بیمه‌ای در مدت زمان کوتاهی بهره‌مند شوند.

فرجی به نامگذاری روز ششم هفته بیمه سلامت به نام «بیمه سلامت، تجمیع منابع و خرید راهبردی» اشاره کرد و گفت: منابع بیمه‌های سلامت به ویژه بیمه‌های پایه سلامت  محدود است و اگر بتوانند این منابع محدود را به صورت پایدار تجمیع کنند امکان ارائه خدمات بیشتر خواهد بود و خدمات مورد نیاز را نیز به درستی می‌توانند خریداری کنند.

وی با اشاره به اینکه روز هفتم هفته به نام«بیمه سلامت، مشارکت‌های اجتماعی و تکریم شرکای کاری» نامگذاری شده است خاطرنشان کرد: ضمن اینکه باید پوشش بیمه‌ای را به سمت همگانی برد از طرفی باید انعقاد قرارداد و دسترسی به مراکز ارائه خدمات به نحو مطلوب باشد که در این هفته تکریم ارائه‌دهندگان خدمت به بیمه‌شدگان را در دستور کار داریم.

مدیرکل بیمه سلامت استان همدان با تاکید به اینکه سازمان‌ها و نهادهای دولتی می‌توانند در این زمینه کمک کننده باشند گفت: در این راستا به ویژه در حوزه بیماران خاص همکاری خوبی با انجمن‌ها داریم و همکاری ما با خیرین سلامت نیز ادامه داشته است.

وی با اشاره به برنامه‌های هفته بیمه سلامت استان با اشاره به تجلیل از مدافعان سلامت در قالب برنامه تکریم شرکای کاری افزود: باید قدر پزشکان و پرستارانی که برای سلامتی مردم کار می‌کنند را بدانیم و به نحو احسن از آنها قدردانی کنیم.

فرجی با بیان اینکه دیدار با نماینده ولی فقیه در استان، استاندار و نمایندگان مجلس طی این هفته در برنامه است گفت: مراسم بزرگداشت هفته بیمه سلامت به صورت کشوری و در قالب ویدئوکنفرانس برگزار می‌شود که به دنبال برگزاری مراسم به صورت منطقه‌ای نیز هستیم.

وی با اشاره به ادای احترام به مقام شامخ شهیدان و حضور در گلزار شهدای گمنام در هفته بیمه سلامت افزود: حضور ما در برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی از دیگر برنامه‌های این هفته به شمار می‌رود.

مدیرکل بیمه سلامت استان همدان با بیان اینکه هشتم آبان‌ماه در مرکز سامد استانداری حضور خواهم یافت و پاسخگوی سوالات مردم خواهم بود گفت: مسابقات فرهنگی و هنری با موضوع بیمه سلامت برای عموم به خصوص برای دانش‌آموزان در قالب نقاشی و تولیدات موبایلی و انیمشین برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت سازمان الکترونیک و هوشمندسازی خدمات افزود: طبق قانون برنامه ششم توسعه ارائه خدمات الکترونیک توسط تمام دستگاه‌ها تاکید شده است.

فرجی با بیان اینکه در حوزه سلامت ایجاد پرونده الکتورنیک سلامت تکلیفی است که قانون‌گذار به عهده وزارت بهداشت قرار داده است گفت: اقدامات متعددی در این راستا انجام شده اما چون کار بزرگی است و تحول در حوزه سلامت خواهد بود باید بیشتر به این مسئله توجه کنیم.

وی با اشاره به اینکه اگر بتوانیم پرونده الکترونیک سلامت را در کشور مستقر و عملیاتی کنیم کار بسیار بزرگ و ماندگاری خواهد بود عنوان کرد: فواید این طرح بی‌شمار است و حداقل می‌توان مصرف کمتر کاغذ و عدم قطع درختان اشاره کرد.

مدیرکل بیمه سلامت همدان با بیان اینکه مسائل مربوط به تهیه کاغذ و ارزی که باید از کشور خارج شود، مشکلات نگهداری کاغذ، بایگانی، دریافت دفترچه و ازدحامی که در صدور دفترچه می‌توان شاهد بود با نسخ الکترونیک نخواهد بود افزود: ساماندهی خدمات و جلوگیری از خدمات غیرضروری با نسخه نویسی الکترونیک امکان‌پذیر است.

وی با اشاره به اینکه در سیستم نرم‌افزاری می‌توان مغایرت دارویی و مشکلات نسخه‌نویسی کاغذی و اشتباهاتی که با نسخه‌پیچی کاغذی وجود دارد را کاهش داد خاطرنشان کرد: امیدواریم از سه جهت این طرح مورد پشتیبانی قرار گیرد که ابتدا مردم هستند که باید مطالبه کنند وقتی به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند نسخه‌نویسی الکترونیک برای آنها نوشته شود.

فرجی با بیان اینکه یک فرد بیمه‌شده می‌تواند بدون حمل دفترچه به مرکز درمانی مراجعه و خدمات دریافت کند گفت: با مراجعه فرد به مطب، پزشک با استعلام وضعیت بیمه‌ای او، اگر دفترچه نداشته باشد اما بیمه شده بیمه سلامت باشد به راحتی می‌تواند ویزیت را ثبت کند و به صورت بیمه‌ای هزینه‌ را محاسبه شود و با مراجعه به داروخانه نیز بدون ارائه دفترچه با کد رهگیری که پیامک می‌شود نسخه تجویز پزشک را دریافت کند.

وی با اشاره به اینکه نسخه نویسی الکترونیک برای پزشکان نیز فواید بسیاری دارد و می‌توان به اولین مورد آن در اولویت سازمان نسبت به پرداخت مطالبات آنها اشاره کرد  افزود: خوشبختانه طی چند ماه گذشته هزینه نسخی که از سوی پزشکان به صورت الکترونیک انجام و برای ما ارسال شده پرداخت شده است.

مدیرکل بیمه سلامت همدان با بیان اینکه آخرین بار ششم مهرماه حق الزحمه نسخ الکترونیک پزشکان استان را پرداخت کردیم خاطرنشان کرد: مطالبات پزشکانی که نسخه الکترونیک نوشته و حتی استحقاق‌سنجی کرده‌اند را پرداخت کرده‌ایم و برای گرایش به این سمت نیز اولویت به پرداخت بدهی‌های آنهاست.

وی با اشاره به اینکه بناست در هفته بیمه سلامت مطالبات تمام نسخی که به صورت الکترونیکی نوشته یا پیچیده شده پرداخت کنیم گفت: الزامات قانونی و فنی و نیز توجه ما برای ساماندهی مراجعات به نسخه نویسی الکترونیک است.

فرجی  با بیان اینکه یک و نیم سال است نسخه‌نویسی‌ الکترونیک در استان آغاز شده و به دلایلی برخی از پزشکان همکاری لازم را نداشته‌اند افزود: تقریباً از بین ۳۴۰ پزشک طرف قرارداد ۲۸۰ پزشک استحقاق‌سنجی و نسخه‌نویسی الکترونیک را انجام داده اند که امیدوارم بقیه نیز به این طرح بپیوندند.

وی گفت: انتظار ما همکاری بیشتر دانشگاه علوم پزشکی و نظام پزشکی در اجرای این طرح‌ است که از استا‌ن‌های دیگر عقب نمانیم و بتوانیم خدمات را به صورت الکترونیک ارائه دهیم‌.

مدیرکل بیمه سلامت استان همدان تصریح کرد: برخی شرایط امکانات و تجهیزات را مطرح می‌کنند در صورتی که یکی از استان‌های مجاور که امکانات کمتری از همدان دارد در این زمینه به موفقیت چشمگیری دست یافته است.

وی با اشاره به اینکه برای اجرای آزمون وسع الزاماتی داریم و باید آن را به خوبی به جلو ببریم گفت: آزمون وسع برای این است که خدمات رایگان بیمه‌ای را تنها به افراد نیازمند ارائه دهیم.

فرجی با تاکید به اینکه باید باتوجه به منابع محدود ارائه خدمات رایگان را به افراد نیازمند اختصاص دهیم افزود: افرادی هم می‌توانند با توجه به توانایی مالی با پرداخت مبلغی از خدمات بیمه‌ای ما بهره‌مند شوند.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۵۰ درصد جمعیت استان زیر پوشش بیمه سلامت هستند گفت: ۱۲۳ هزار نفر از کارکنان دولت در استان زیرپوشش بیمه سلامت قرار گرفته‌اند.

مدیرکل بیمه سلامت استان همدان از عضویت ۵۵ هزار نفری افراد در صندوق سایر اقشار بیمه سلامت استان خبر داد و افزود: روستاییان بیش از ۶۰۰ هزار نفر بودند که در حال حاضر به دلیل آزمون وسع و تمکن مالی ممکن است برخی حق بیمه پرداخت کنند و از این صندوق خارج شوند که اکنون تعداد آنها به ۵۴۰ هزار نفر رسیده است.

وی با بیان اینکه صندوق ایرانیان دو سال پیش شکل گرفته  و تقریبا ۱۰ هزار نفر زیرپوشش دارد گفت: صندوق بیمه سلامت همگانی که سال ۹۵ به ۲۸۰ هزار نفر رسیده بود درحال حاضر ۱۱۵ هزار نفر را زیر نظر دارد و این افراد به صورت رایگان خدمات دریافت می‌کنند.

فرجی با اشاره به اینکه بیش از ۸۵۰ هزار نفر زیر پوشش بیمه سلامت استان هستند افزود:‌ برخی از بیمه‌شدگان دارای چند بیمه بودند که با رفع هم‌پوشانی حذف شدند و توانستند تنها از یک نوع خدمت بیمه‌ای بهره‌مند شوند.

وی با بیان اینکه  آبان ماه سال گذشته آزمون وسع برگزار شد و ۸۴ هزار سرپرست خانواده به تعداد ۲۳۷ هزار نفر زیرپوشش آزمون وسع قرار گرفتند که تقریبا دهک ۹۶ درصد آنها مشخص شده است گفت: حدودا دهک ۸۰ هزار و ۶۰۰ سرپرست خانواده با افراد تبعی جمعا ۲۲۸ هزار نفر مشخص و پیامک برای آنها ارسال شده است.

مدیرکل بیمه سلامت استان همدان با بیان اینکه آمار صدور دفترچه‌ها نسبت با سال گذشته کمتر از نیم شده است اما امیدواریم به سمت عدم صدور حرکت کنیم و الکترونیکی تهیه شود افزود:‌ مراکز طرف قرارداد ما تغییر نکرده اگرچه در برخی استانها به دلیل اجبار به نسخه نویسی الکترونیک این مراکز کم شده است.

وی با بیان اینکه در استان همدان از ۳۴۰ پزشک طرف قرارداد ۲۸۰ پزشک نسخه نویسی الکترونیک دارند که اگر بقیه همکاری نکنند از لیست خارج می شوند گفت: ۵۰ درصد خدمات ما در شهر همدان ارائه می‌شود اما مشارکت در نسخه‌نویسی به ویژه در حوزه داروخانه‌ها کمتر بوده و می‌طلبد به این سمت گرایش یابند.

فرجی با تاکید به اینکه هر مرکزی نتواند خدمات الکترونیک ارائه دهد از لیست ما خارج می‌شوند در ادامه نسبت به پرداخت مطالبات مراکز درمانی افزود: تا اوایل تیرماه بدهی ما با بخش خصوصی تسویه شده است.

وی با اشاره به اینکه در نسخه‌نویسی الکترونیک پرداخت مطالبات به روز است عنوان کرد: در پرداخت مطالبات بخش دولتی و دانشگاهی عقب هستیم و سه ماه سال گذشته باقی مانده اما  فروردین و اردیبهشت امسال کامل و خردادماه ۷۰ درصد پرداخت شده است.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">