ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

نوزدهمین دوره بازی‌های آسیایی ‌هانگژو چین در حالی با شور و هیجان و مدال‌آوری ورزشکاران ایرانی به پایان رسید که اخبار پیرامون آن عمدتا در رسانه‌های ورزشی پوشش داده شد. اما این مناسبت، صرفا یک رویداد ورزشی نبود و به مثابه فرصتی برای چین به منظور ارایه دستاوردهای فناورانه این کشور نیز بود.
به گزارش آی‌تی آنالیز، بازی‌های آسیایی ‌هانگژو پر از فناوری‌های سبز بود و در واقع نمایشگاهی از تعهد عملی چین به کاهش استفاده از کربن بود.
از مکان‌های ورزشی سبز مجهز به باد، فتوولتائیک و دیگر منابع انرژی پاک گرفته تا کاربردهای فناوری از جمله اتوبوس‌های بدون راننده و مشعل‌دارهای دیجیتال. به عبارت دیگر فناوری سبز از جمله درخشان‌ترین نقاط نوزدهمین دوره بازی‌های آسیایی ‌هانگژوی چین بود.
در واقع چینی‌ها از طریق میزبانی این دوره از بازی‌های آسیایی، مفاهیم توسعه سبز و پیشرفته ‌هانگژو را به‌عنوان مدلی برای شهرهای دیگر چین و تعهد این کشور به کاهش گسترش کربن و نوآوری ارایه کردند.
به این ترتیب انرژی‌های تجدیدپذیر پاک، رنگ سبز را به رنگ برتر بازی‌ها تبدیل کرد و 65 مکان و امکانات مربوط به بازی‌ها، تامین برق 100 درصدی سبز را محقق کردند.


در سالن ورزش‌های آبی مرکز المپیک ‌هانگژو، سیستم راهنمای هوشمند نور توانست با وارد کردن نور طبیعی در فضای باز به سالن از طریق 210 لوله روی سقف، معادل 100 هزار کیلووات ساعت برق در سال ذخیره کند.
همچنین در این رویداد و برای اولین بار از متانول سبز صفر کربن استفاده شد. سوختی که از کربن ضایعات احیا می‌شود، سوخت برج مشعل اصلی بود که آلایندگی صفر داشت و به ایجاد اولین بازی‌های آسیایی بدون کربن کمک کرد.
از آنجایی که ‌هانگژو یکی از شهرهای دیجیتال چین است، هوش به یکی از ویژگی‌های اصلی بازی‌ها تبدیل شد و مراسم افتتاحیه برای اولین بار از فناوری هدایت سیم سه بعدی در یک فضای بزرگ استفاده کرد و مراسم روشنایی شعله را به اولین مراسم نورپردازی دیجیتال با ادغام دیجیتال-محتوا تبدیل کرد.
همه مکان‌ها با فناوری‌های 5G، شمع‌های شارژ انرژی جدید و سیستم‌های مدیریت هوشمند پوشیده شده بودند.
در این میان اما مهم‌ترین مورد در میان نمونه‌های ارایه شده از فناوری‌های سبز در این رویداد، اتوبوس‌های بدون راننده ایمن و هوشمند در زندگی روزمره ساکنان‌هانگژو بود. این اتوبوس‌های مجهز به انواع تجهیزات سنجش خودکار رانندگی مانند دوربین‌های بینایی، می‌توانند محیط اطراف را به دقت حس کنند. آنها همچنین می‌توانند به تنهایی رانندگی کنند و درهای خود را باز و بسته کنند.
به گفته پان هلین، مدیر مشترک مرکز تحقیقات دیجیتال «این بازی‌ها بهینه‌سازی ساختار انرژی شهر و دگرگونی هوشمند حمل‌ونقل عمومی‌و امکانات جاده‌ای آن را ارتقا داده و منجر به توسعه صنایع سبز و هوشمند در اطراف ‌هانگژو شد.»


•    خودران‌ها و آینده حمل و نقل هوشمند در ایران
در کشور ما نیز اما بسترهای تحقق شهرهای آینده و هوشمند در سال‌های اخیر و به همت غول فناوری و ارتباطی ایران یعنی همراه اول در دستور کار است.
همراه اول به عنوان بزرگ‌ترین اپراتور ارتباطی ایران و منطقه، به موازات توسعه زیرساخت‌ها و فناوری پیشرفته 5G، به توسعه انبوهی از تحولات و کاربری‌های حاصل شده از طریق این فناوری نیز توجه داشته است از دوراپزشکی گرفته تا سایر کاربری‌ها در حوزه‌های هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و ....
در همین راستا بود که در هفتم تیرماه سال 1400 همراه اول و سایپا برای هوشمندسازی صنعت حمل‌ونقل کشور و تولید خودروهای متصل به اینترنت تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.
به موجب این تفاهم همکاری، مقرر شد هوشمندسازی صنعت حمل و نقل شهری و بین شهری با هدف کاهش هزینه‌ها، ارایه محصولات متنوع و افزایش کارایی، غلبه بر مشکلات زیست محیطی ناشی از مصرف انرژی و در نهایت ایجاد بازارهای جدید در عرصه خودروهای متصل هوشمند صورت گیرد.
همراه اول زیرساخت‌های ارتباطی، ذخیره‌سازی و تحلیل داده‌های پروژه خودروی متصل را تامین و طی همکاری مشترک، زمینه ایجاد و توسعه خدمات دیجیتال مبتنی بر تحلیل داده فراهم می‌کند.
مهدی اخوان بهابادی، مدیرعامل همراه اول در این مراسم با اشاره به اینکه سال گذشته مصرف اینترنت در شبکه همراه اول رشد ۸۰ درصدی به نسبت ۲ سال قبل داشته از پیش‌‌بینی اپراتور در حوزه اینترنت اشیاء و اتصال نمایی دستگاه‌ها طی چند سال آینده خبر داد و گفت: بحث اصلی جلسه امروز حول خودروهای متصل است. یکی از قابلیت‌های کلیدی خودروهای متصل امکان رصد در لحظه اطلاعات خودرو است که همین موضوع با ارایه گزارشی از وضعیت، هزینه‌های احتمالی آینده را کاهش می‌دهد.
وی افزود: با این داده‌ها می‌توان نقص‌های فنی را ملاحظه کرد و آلارم‌های لازم را به راننده داد؛ علاوه بر این با اجرایی شدن این پروژه کمک بزرگی به حوزه راهداری کشور خواهد شد تا نقاط حادثه خیز را با مانیتور کردن اطلاعات حاصل از این خودروها کشف کنند.
مدیرعامل همراه اول در آن مقطع همچنین اشاره‌ای به پروژه هوشمندسازی جاده‌های بخش فنی همراه اول و ارتباط آن با خودروهای متصل داشت و اضافه کرد: برآیند این پروژه‌ها، خیر و برکات فراوانی برای مردم خواهد داشت و باعث ارتقای سطح زندگی آنان از نظر کیفی خواهد شد.
جواد سلیمانی، مدیرعامل سایپا نیز در آن مراسم گفت: با توجه به اینکه برنامه تولید و عرضه ۱۱ محصول مجهز به تکنولوژی‌های جدید را ظرف سه سال آینده داریم، به دنبال خودروهای متصل هستیم. قطعا بکارگیری تکنولوژی‌های جدید، یکسری امکانات را برای مشتری‌های ما فراهم می‌کند تا رضایت آنها بیشتر شود؛ به عنوان مثال اگر تصادفی در جاده اتفاق افتد، سریعا اطلاعات به امدادگران مخابره می‌شود تا بلافاصله بتوانند خود را به صحنه رسانده و هماهنگی برای أموری نظیر نجات سریع سانحه‌دیدگان فراهم شود.
اما در سومین روز از الکامپ 2023 در سال جاری نیز مراسم انعقاد قرارداد تجاری شرکت‌های همراه اول و سایپا با حضور حمید بهروزی قائم مقام مدیرعامل همراه اول و مجید عطایی معاون سازمان و سیستم‌های سایپا برگزار شد.
سامانه خودرو متصل، سرویسی برای ارایه خدمات برخط به رانندگان خودروهای سایپا است که در آن مشتریان با خرید ماژول ارتباطی از نمایندگی‌های مجاز سایپا می‌توانند از خدمات ویژه آن استفاده کنند. 
نصب ماژول ارتباطی مرتبط، مطابق با «استاندارهای خودرویی» از شرکت سایپا و «توسعه نرم افزاری و تضمین امنیت و سرعت ارسال دیتا» مطابق آخرین تکنولوژی‌های مبتنی بر اینترنت اشیاء همراه اول از مهم ترین بخش‌های این قرارداد است.
براساس این قرارداد، مشتریان خودروهای تولیدی این شرکت می‌توانند انتظار دریافت خدماتی همچون اعلام سرقت، عیب یابی و دیاگ آنلاین، یادآوری و بررسی سرویس‌های ادواری و دوره ای و رزرو اتوماتیک نوبت به صورت vip برای مشتریان در مراکز مجاز ارایه خدمات سایپا را داشته باشند.


•    گام‌هایی مهم و فناورانه
در سال‌های اخیر با توجه به گسترش فناوری انقلابی نسل 5 موبایل، کشورهای زیادی با توجه به اهمیت مقوله خودران‌ها و منافع آنها برای جامعه و اقتصاد، از فازهای تئوریک و مطالعاتی خارج شده و در حال برداشتن گام‌های عملی و سریع در این عرصه هستند.
برای مثال پیش‌بینی می‌شود بازار خودروهای متصل د رکشور عربستان سعودی تا سال 2028 با نرخ بالایی افزایش یابد.
اگرچه تا به نتیجه‌رسیدن خروجی اقدامات و تفاهم همراه اول و سایپا گام‌های دیگری مانده اما ذکر این نکته نیز ضروری است که از آنجا که ایران جزو 10 کشور دنیا از نظر وقوع بلایای طبیعی است و از نظر تصادفات جاده‌ای نیز رتبه بسیار بدی دارد، توسعه زیرساخت‌های نسل 5 و خودروهای متصل موجب کاهش عظیم خسارات جانی و مالی در کشور خواهد شد و این مهم نیازمند مساعدت و همکاری دیگر نهادها و متولیان در حوزه ارتباطات و خودروسازی است.
 

  • ۰۲/۰۷/۱۶

همراه اول

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">